Artikel 1: definities
In de algemene voorwaarden (hierna: AV) wordt verstaan onder:
Sportmasseur: Monique Hutten, lid van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage, in het bezit van een Nederlands erkend diploma sportmasseur, handelende als zelfstandig gevestigd sportmasseur;
Cliënt: degene aan wie door de sportmasseur een behandeling of advies verleend wordt dan wel diens wettelijke vertegenwoordigers;
Verwijzer: de specialist, fysiotherapeut of huisarts door wie de cliënt naar de sportmasseur is verwezen;
Praktijkadres: de locatie waarop de praktijk van de sportmasseur op een bepaald moment wordt uitgeoefend.
Artikel 2: algemeen
De sportmasseur geeft behandeling/advies aan de cliënt op het afgesproken praktijkadres.
Artikel 3: basis
De sportmasseur kan de cliënt zowel op persoonlijke basis als op basis van een formele verwijzing door de verwijzer behandelen. In het laatste geval houdt de sportmasseur de verwijzer op de hoogte van het verloop van de behandeling. Gegevens van de cliënt worden zonder toestemming van de cliënt niet aan de verwijzer of derden verstrekt.
Artikel 4: verhindering
Indien de cliënt verhinderd is dan dient hij/zij de sportmasseur meer dan 24 uur voor het tijdstip van de afgesproken behandeling daarvan op de hoogte te stellen. Voor een afspraak op maandag of na een nationale feestdag dan gelieve voor 18u op de laatste voorafgaande gewone werkdag.
Artikel 5: tariefstelling
Voor de behandeling aanvangt, deelt de sportmasseur de cliënt mondeling of schriftelijk mede welke tarieven er gelden. De tarieven zijn tevens voor iedereen te raadplegen op de website. Deze tarieven zijn inclusief BTW of andere wettelijke heffingen indien en voor zover die berekend zouden moeten worden. De sportmasseur is gerechtigd prijsstijgingen door te voeren indien en voor zover zich onvoorziene prijsverhogende omstandigheden voordoen na het afsluiten der overeenkomst.
Artikel 6: intellectuele eigendom
De sportmasseur behoudt te allen tijde alle rechten voor op door haar gemaakte adviezen, plannen, documenten, afbeeldingen en/of de hierop betrekking hebbende informatie en “knowhow”, zelfs wanneer daarvoor kosten in rekening zijn gebracht of naderhand nog verbeteringen zijn aangebracht, al dan niet op aanvraag van de cliënt. De in de vorige zin genoemde zaken mogen zonder schriftelijke toestemming van de sportmasseur geheel noch gedeeltelijk worden gekopieerd, anders dan voor intern gebruik bij de cliënt, noch ter hand gesteld of op andere wijze worden bekendgemaakt, noch door de cliënt worden gebruikt of ter beschikking worden gesteld anders dan voor het doel, waarvoor ze door de sportmasseur verstrekt zijn.
Artikel 7: betaling
Tenzij anders is overeengekomen dient de betaling door de cliënt aan de sportmasseur te geschieden aan het einde van het consult, bij voorkeur op een digitaal betaalverzoek. De cliënt krijgt een bewijs van betaling. Compensatie door de cliënt met bestaande of vermeende vorderingen op de sportmasseur uit welke hoofde dan ook, is uitdrukkelijk uitgesloten. Wordt er met de cliënt afgesproken dat er betaald wordt via een factuur dan geldt het volgende. Indien de nota 14 dagen na factuurdatum niet is voldaan, is de sportmasseur gerechtigd om met terugwerkende kracht vanaf de eerste dag van verschuldigdheid wettelijke rente over het verschuldigde in rekening te brengen, alsook alle kosten verband houdende met de inning van de desbetreffende vordering, waaronder uitdrukkelijk mede worden verstaan kosten ter incasso door een incassobureau of andere derde en gerechtelijke kosten.
Artikel 8: onuitvoerbaarheid van de opdracht
De sportmasseur heeft het recht de overeengekomen consulten/werkzaamheden op te schorten indien zij door omstandigheden, welke buiten haar invloedssfeer liggen of waarvan zij bij het sluiten van de overeenkomst niet op de hoogte was of kon zijn of vanwege ziekte, tijdelijk verhinderd is haar verplichtingen na te komen. Indien de nakoming blijvend onmogelijk wordt, kan de overeenkomst worden ontbonden voor dat deel dat nog niet is nagekomen. Geen van beide partijen heeft in dat geval recht op vergoeding van de ten gevolge van de ontbinding geleden schade.
Artikel 9: toepasselijk recht en forumkeuze
Alleen de burgerlijke rechter die bevoegd is in de vestigingsplaats van de sportmasseur is bevoegd kennis te nemen van geschillen. Nederlands recht is van toepassing.
Artikel 10: geheimhouding
mh|massage zal alle informatie van de wederpartij betreffende het bedrijf, de bedrijfsvoering, de arbeidsomstandigheden en alle overige relevante informatie die zij verkrijgt bij de uitvoering van haar diensten, vertrouwelijk behandelen en deze informatie niet aan derden geven.
Artikel 11: dossierbeheer en inzage recht
mh|massage zal van de betrokken wederpartij en/of werknemers van de wederpartij een dossier bijhouden. Naast mh|massage heeft slechts de wederpartij (cliënt/opdrachtgever) en/of werknemers van de wederpartij (werkgever) recht op inzage in dit dossier. De werkgever kan slechts inzage in het dossier krijgen, indien hij een bevoegdheid daartoe ontleent aan een schriftelijke, specifiek voor de betreffende situatie verleende machtiging van de werknemer, dan wel aan een wettelijke regeling.